Size bir telefon kadar yakınız
0 338 214 03 03

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Özel eğitime ihtiyacı olduğunu düşündüğüm çocuğum var ne yapmam gerekiyor?

Kurumumuzda uzman personelimiz tarafından yapılacak ön değerlendirmenin ardından, çocuğunuzun özel eğitim ihtiyacı olup olmadığını belirlemek için sağlık kurulu raporu vermeye yetkili bir hastanenin çocuk psikiyatrisi bölümünde tıbbi tanılama sürecine girmesi gerekiyor. Burada, özel eğitime ihtiyacı olduğuna karar verilirse size bir rapor hazırlanacaktır. Bu raporla Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurarak destek eğitim raporu almalısınız. Destek eğitim raporunu aldıktan sonra kurumumuza kayıt yaptırarak özel eğitim hizmetinden faydalanabilirsiniz. (Hastane ve Ram sürecinde kurumumuz personeli tarafından rehberlik yapılmaktadır.)

Çocuğumun özel eğitim hizmetinden faydalanabilmesi için ücret ödemem gerekiyor mu?

Sosyal güvencesi olsun veya olmasın tüm bireylerin özel eğitim hizmeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Sizden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.(Kurumumuzda ücretsiz servis hizmeti verilmektedir.)

Çocuğumda sorun olduğunu nasıl anlarım?

Çocuğunuz yaşıtlarından belirgin olarak farklılık/gerilik gösteriyorsa; 6 yaşında ama 3 yaşında gibi davranıyor, yaşıtları örneğin: renkleri öğrenmesine rağmen hala öğrenemedi, 2. Sınıfa gidiyor ama hala okuma-yazmayı öğrenemedi diyorsanız ve benzeri diğer sorunları yaşıyorsanız vakit geçirmeden çocuğunuzun psikiyatri doktorundan veya rehberlik araştırma merkezlerinden değerlendirilmesini isteyiniz.

Eğitim alabilmek için çıkaracağım raporlar ileriki yıllarda sorun teşkil eder mi?

Devlet hastanesi ve rehberlik araştırma merkezinden alınan raporlar çocuğunuzun özel eğitim alabilmesiyle alakalı olup iş ya da askerliğe mani değildir. (Çocuğunuz üniversite okumasında, polis v.b. meslek seçimlerinde herhangi bir problem çıkarmamaktadır.)